• Gratis bezorgd vanaf €40,- (NL) en €100,- (BE)
  • Voor 12:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • 100% natuurlijk & biologisch
  • Gratis bezorgd vanaf €40,- (NL) en €100,- (BE)
  • Voor 12:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • 100% natuurlijk & biologisch

Hoe verminder je stress met lavendelolie?

Voel je je gestrest of onrustig? Slaap je slecht? Lees dan hier hoe lavendelolie jou kan helpen.

Een belangrijk effect van een etherische olie is dat het jouw stemming en gevoel kan veranderen door middel van geur. Daarom gaat deze blogpost vandaag over de kracht van etherische oliën, onze geurmoleculen en het onderwerp stress.

Iedereen heeft regelmatig met stress te maken. Dit komt vaak door te veel werk of overvolle agenda’s. Maar dit zijn zeker niet de enige redenen. Er zijn vaak verschillende factoren aanwezig waardoor we ons gestrest voelen. Denk aan luchtverontreiniging en lawaai in je directe omgeving. Maar ook computers en mobiele telefoons die ons continu bezig houden waardoor we niet kunnen ontspannen.

Als we voor een langere tijd een gestrest en overweldigd gevoel hebben, dan schakelt ons lichaam over naar een gevechtsmodus om de stress in het lichaam onder controle te krijgen. Ieder persoon reageert in deze ‘gevechtsmodus’ op een andere manier. Zo kan de vermoeidheid toeslaan en je spieren gaan vastzitten maar je kunt er ook een misselijk van worden.

Er is helaas geen wondermiddel tegen stress, maar er zijn verschillende manieren om stress te verminderen waardoor je beter in evenwicht bent.

Lavendelolie

Een etherische olie kan jou helpen om makkelijker te ontspannen

Frisse lucht, voldoende beweging en gezonde voeding zorgen ervoor dat je beter tegen stress kunt.

Door de geurmoleculen van een essentiële olie, worden bepaalde delen van ons brein geactiveerd. Deze geurmoleculen gaan via ons reukzenuw naar het hersengebied die onze stemming beïnvloed. Door het gebruik van de juiste geuren kun je je stemming dus positief beïnvloeden.

Een ander effect van een etherische olie is dat we bepaalde geuren associëren met herinneringen en gevoelens. Zowel positief als negatief. Het is bewezen dat sommige lichaamscellen ook kunnen “ruiken”. Meer hierover in een latere blogpost.

Welke etherische oliën kunnen stress verminderen of voorkomen?

Een zeer veelzijdige etherische olie is lavendel. Het helpt bij stress, slaapproblemen en ook bij depressieve gevoelens.

Je kunt lavendelolie heel goed gebruiken in een aroma diffuser. Doe wat water in je aroma diffuser en voeg hier 4-6 druppels (afhankelijk van de gewenste intensiteit) lavendelolie aan toe. Zet je aroma diffuser aan voordat je naar bed gaat om lekker in slaap te vallen of gedurende de dag voor een werkdag zonder stress.

De volgende essentiële oliën kun je gebruiken in je aroma diffuser om stress te verminderen of beter te slapen:

Er zijn vele soorten etherische oliën en daarom zit er altijd wel iets voor jou bij. Oils & Zirbe heeft altijd meer dan 50 verschillende etherische oliën op voorraad.